May 14, 2007

MMORPG-urile si faima lor decazute in calitate de n00by!

Cred ca majoritatea stiti ce e ala un mmorpg (massive multimedia online role playing game). Adica un joc ca Mu-Online, Lineage 2, Kal-Online si altele, care se pot juca numai online, adica numai pe net, si toate celelalte caractere sunt de fapt alti playeri care joaca la fel ca mine de la pc. Ma rog, mai toti stiti ce e un mmorpg si cei care nu stiu sper ca au inteles :p
Bun, acum vreau sa specific ca sunt prea frumoase si interesante jocurile de genu asta, dar si ca creeaza dependenta :D De exemplu Mu-Online, parerea mea este ca se joaca mai mult pentru top, exista ranking page si deja dupa 2 reset-uri faci fata la toti monstrii de pe orice harta. Si totul in ranking se rezuma la cate rr-uri faci. Lineage 2 (asta il joc eu acum) e alta poveste. Level maxim e 80, si mai totul se rezuma la cat de bun esti, tinand cont ca la 80 mai toti sunt egali, totul conteaza de ce iteme faci rost. Bun, s-au inventat servere high-experience. Da, este o idee foarte buna, pentru ca sunt playeri de doua categorii, n00by si cei care stiu ca joace corect. Sau cel putin asa era acum cativa ani. Dar s-a schimbat roata si-mi pare extrem de rau ca nu mai am ce juca :( Un player este bun, stie jocul, etc, intra pe un high exp, face repede lvl max, si se pune sa-si faca rost de iteme cat mai bune (toate astea petrecandu-se in 2-3 ore) si hai cu gramada intr-o zona a hartii, unde se strange 90% din server, si zona aceea ocupa 5% din toata harta jocului. Asa, ce sa caute 90% din playerii serverului acolo? Sa se omoare, ca luptele ce cocosi, hai sa ne dam mari, care e mai tare, care invinge. In l2 interlude, si versiunea urmatoare chaotic throne, exista optiunea sa dai /duel, deci deodata ce exista duel, exista chestia cu pvp, de ce sa facem pk pe niste amarati ? Sunt unii de lvl max, cu cele mai tari arme si vin sa omoare pe unu de lvl 60 care saracu il pui in cur si cu o basina. De ce ? Pentru ca se arate gigi maciuca ala ca este tare dom'le. Eh, intr-un fel sau altul pentru asta sunt facute high exp, pentru pvp, dar nu si pentru low lvl pk. Whatever, mie cel putin imi plac low exp. De ce? Pentru ca jocul asta are si el un curs, are si el niste questuri sa le faci, are si el evente, sa joci cateva luni pana sa ajungi la full, nu degeaba are sute de monstri, nu degeaba are atatea locuri, alea nu's puse degeaba acolo. Oricum, parerea mea este asa: ai jucat pe un low exp, ai ajuns la full, ai inteles jocu' intr-u totul, ce mai, stii sa-l joci :) Acum daca ai chef sa treci la partea urmatoare, la pvp, intri pe un high exp, si te iei la bataie cu aia, hai sa vedem care-i mai bun :p Dar observ ca mai nou nu este chiar asa, cunosc un prieten care s-a apucat de curand de l2 si a intrat direct pe un high exp. Asa, pot spune ca este bun, mai bun decat mine. Dar daca il intreb de cate cronici sunt in joc, ma intreaba "ce-s alea?" Deci el ce a inteles din tot jocul asta ? Numai sa omoare 2 monstri sa se faca full, sa mai omoare inca 20 sa faca bani sa-si ia iteme, si gata, hai sa ne batem ca taranii ? Si unde mai e faima jocului ?
Oricum, eu joc, sau jucam pana acum, pe servere low exp, vreau sa invat jocul, sa-l joc de placere, sa ma chinui la un quest, sa fac tot ce trebuie, corect, cum zic 'legile' jocului. Dar acum, mai noi, obsedatii de pk s-au mutat pe low exp, si te trezesti ca mergi juma de ora pe camp sa ajungi undeva si te omoara unu cu vreo 10 lvl mai mare ca tine :| Deci e pk(player kill), nu pvp(player versus player). De ce? Ce a castigat ala daca m-a omorat pe mine, si mie mi-a scazut exp, deci ultimii 20 de monstri care i-am omorat, i-am omorat degeaba, exp-ul de la ei s-a dus. Si el ce a castigat? Nimic, nu ii da exp, nu ii da bani, nu ii da absolut nimic daca ma omoara, decat niste amarate de puncte sa arate cati playeri a omorat el, si ce sa faca cu punctele alea ? Sa se laude la 'prietenii' lui ca e si el bun acum, a omorat x playeri. Nu mai suport prostimea asta de pe jocurile online. Mai bine imi fac un server pe pc-ul propriu si joc singur l2, decat sa intru sa joc pe net, nu mai am pe ce servere sa joc. Vreau doar sa se faca un server, chiar si platit, unde sa intre numai persoane care stiu sa joace. Care inteleg notiunea de mmorpg, nu redusi mintali ca 99% din cei care joaca l2.
*un vis? daca as avea puterea as face toti playerii care joaca mmorpg-uri sa inteleaga notiunea de joc online, de COMUNITATE, de ajutor reciproc, de pvp, pvp real, nu pk, etc...

2 comments:

Anonymous said...

Aceasta tema este pur si simplu fara pereche:), este foarte interesant pentru mine:P Bravo !! vreau sa mai vad in continuare discutii pe tema asta!

Anonymous said...

Multumesc pentru un blog interesant